Українським водіям в Польщі впроваджують нові обмеження

Польща ввела обмеження на працевлаштування українців, які не мають польських водійських прав. Відтепер чоловіки з України не зможуть працювати у таксі без отримання польських прав.

З 17 червня водії, які планують працювати з такими мобільними додатками, як Bolt або Uber, повинні мати діючі польські водійські права. Це рішення спрямоване на підвищення безпеки пасажирів та запобігання незаконним перевезенням.

Представник Бюро дорожнього руху польської поліції Роберт Опас пояснив, що нове правило легко перевірити, оскільки польські водійські права заносяться до інформаційних баз даних. Це дозволяє поліції швидко з’ясувати, чи має водій необхідні документи.

За словами Кшиштофа Урбана, директора сервісу Free Now у Польщі, більшості іноземних водіїв з України, Білорусі та Грузії не потрібно буде складати додаткові іспити для отримання польських прав, оскільки вони можуть обміняти свої національні права на польські після підтвердження.

Проте для звернення за польськими водійськими правами необхідно прожити в Польщі понад 185 днів. Це може тимчасово зменшити кількість водіїв та підвищити вартість поїздок для пасажирів.

Джерело goloskarpat.info