Названо найпопулярніші дизельні автомобілі в Україні

У травні 2024 року автопарк України поповнили 5,8 тис. автомобілів з дизельними двигунами, повідомляє асоціація Укравтопром. Це на 14% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, що свідчить про часткове зниження попиту на дизельні автомобілі.

Серед цих 5,8 тис. авто, 1,3 тис. одиниць становлять нові автомобілі, що на 8% більше, ніж у травні 2023 року. Водночас, 4,5 тис. одиниць – це вживані автомобілі, ввезені з-за кордону, що на 19% менше у порівнянні з минулим роком.

На ринку нових легкових автомобілів дизельні авто охопили 23% продажів, що відповідає частці у травні 2023 року. Серед ввезених вживаних автомобілів частка дизельних машин також становила 23%, проте це на 13 відсотків менше, ніж торік.

До ТОП-5 моделей нових дизельних легкових автомобілів, які були найбільш популярними у травні, увійшли RENAULT Duster з показником у 306 одиниць, MITSUBISHI L200 – 152 одиниці, VOLKSWAGEN Touareg – 98 одиниць, BMW X5 – 69 одиниць та BMW X3 – 65 одиниць. Ці моделі користувалися найбільшим попитом серед нових автомобілів з дизельними двигунами.

Серед імпортованих вживаних дизельних автомобілів найбільшим попитом користувалися RENAULT Megane, якого було ввезено 433 одиниці, VOLKSWAGEN Passat та SKODA Octavia, кожна з яких становила по 316 одиниць, NISSAN Qashqai – 219 одиниць та VOLKSWAGEN Golf – 168 одиниць. Ці моделі стали найпопулярнішими серед ввезених вживаних авто.

Таким чином, дані за травень 2024 року показують зміни у вподобаннях українських автомобілістів щодо дизельних автомобілів, зокрема зростання попиту на нові моделі та зменшення інтересу до вживаних автомобілів з дизельними двигунами.