Розсекречено вартість повністю електричної Ferrari

Перший електрокар Ferrari, який дебютує в 2026 році, коштуватиме щонайменше 500 тисяч євро зазначає Reuters. Це значно вище за вартість електромобілів-конкурентів і середню ціну автомобілів Ferrari, проданих у першому кварталі цього року, які коштували близько 350 тисяч євро.

Аналітики зазначають, що висока вартість електрокара необхідна для компенсації витрат на розробку нової електричної платформи та закупівлю комплектуючих.

У Ferrari обіцяють, що новий електромобіль забезпечить “гострі відчуття від водіння”, відрізняючись від таких автомобілів, як Tesla, які призначені для повсякденних поїздок.

Новий електрокар вироблятимуть на новому заводі Ferrari в Маранелло. Завод буде введено в експлуатацію через три-чотири місяці і вироблятиме не лише електромобілі, а й бензинові та гібридні моделі разом з комплектуючими для них.

Очікується, що із запуском нового виробничого майданчика обсяги виробництва Ferrari зростуть з 14 тисяч до 20 тисяч машин на рік. Компанія планує збільшити модельний ряд, але дотримуватися політики ексклюзивності, обмежуючи випуск автомобілів навіть за високого попиту.