Автомобілі Mercedes-Benz самостійно змінюватимуть смуги

Компанія Mercedes-Benz запровадила в Європі нову функцію автоматичної зміни смуг (ALC) для частково автоматизованого водіння. Ця функція доступна в пакеті Driving Assistance Plus у 33 європейських країнах для 15 моделей, включаючи C-Class, E-Class, S-Class, GLC, CLE, EQE, EQS, EQS SUV та EQE SUV. ALC можна встановити як на заводі, так і через оновлення по повітрю (OTA).

Mercedes-Benz також пропонує ALC для вже випущених 200 тисяч автомобілів у Європі. З вересня 2024 року ця функція буде доступна для OTA оновлення на моделях E-Class, CLE Coupé та Cabriolet, C-Class, S-Class, GLC, EQE та EQS. Водії отримають повідомлення про доступність функції у їхньому регіоні та зможуть ініціювати оновлення через MBUX або програму Mercedes me.

ALC доповнює понад 40 систем допомоги при керуванні, які вже доступні у Mercedes-Benz. Функція дозволяє автомобілю автоматично змінювати смугу на автомагістралях для обгону повільних автомобілів або слідування маршруту до наступного з’їзду. У Європі ALC працює на швидкостях від 80 до 140 км/год і вимагає, щоб автомобіль знаходився на магістралі з мінімум двома смугами.

Функція автоматичної зміни смуг є інноваційною розробкою Mercedes-Benz, створеною для клієнтів у Північній Америці, Європі та Китаї. Це перший випадок, коли компанія пропонує функцію водіння через OTA. Маркус Шефер, член правління Mercedes-Benz Group AG, підкреслив, що ALC демонструє інноваційні можливості компанії у розробці систем допомоги при керуванні.

ALC проста та інтуїтивно зрозуміла у використанні. Водій задає бажану швидкість в активному круїз-контролі, а система Active Steering Assist автоматично виконує зміну смуг. Камери та радари постійно стежать за оточенням автомобіля, забезпечуючи безпечне виконання маневрів.

Джерело mercedes-benz.com