Citroen C3 Aircross нового покоління офіційно доступний: оголошено ціни та комплектації (Фото)

Опубліковано ціни та характеристики нового кросовера Citroen C3 Aircross, прем’єра якого відбулася у квітні. Для європейських покупців доступні бензиновий, гібридний та електричний варіанти. У Франції ціни починаються від 19,4 тисяч євро за бензинову версію, 25,5 тисяч євро за гібридну, та 27,4 тисяч євро за електричну.

Новий Citroen C3 Aircross побудований на архітектурі Smart Car від індійської компанії Tata, що є бюджетною альтернативою платформі CMP. Кросовер збільшився у розмірах: довжина – 4,39 метра, колісна база – 2,67 метра, дорожній просвіт – понад 200 міліметрів. Окрім п’ятимісної версії, доступний семимісний варіант, де об’єм багажника варіюється від 460 до 1600 літрів у п’ятимісному варіанті, та всього 40 літрів при розкладених кріслах у семимісному.

Базовий кросовер оснащений бензиновим турбодвигуном потужністю 102 к.с. і шестиступінчастою механічною коробкою передач. Гібридна версія має 1,2-літровий ДВЗ потужністю 136 к.с. і вбудовану роботизовану коробку 28-сильний електромотор. Електричний C3 Aircross оснащений двигуном потужністю 113 к.с. та батареєю ємністю 44 кВтг, що забезпечує запас ходу до 300 км.

Оснащення нового Citroen C3 Aircross включає 16- або 17-дюймові диски, світлодіодну оптику, інформаційно-розважальну систему з Android Auto та Apple CarPlay, кондиціонер, бездротову зарядку для смартфона, комплекс систем безпеки, датчики паркування, систему розпізнавання дорожніх знаків, моніторинг сліпих зон та систему керування далеким світлом.

Прийом замовлень на новий кросовер Citroen C3 Aircross у Європі вже відкрито. У 2025 році планується випуск далекобійної версії із запасом ходу понад 400 кілометрів.

Джерело carscoops.com