Україна отримає 16 спеціальних вантажівок від Німеччини (Фото)

В Україну надійшла партія спецтехніки для ремонтів електромереж, координована Міненерго. Два автомобілі Mercedec-Benz Arocs з краном-маніпулятором були передані енергетикам під час зустрічі заступниці міністра енергетики Світлани Гринчук із послом Німеччини Мартіном Єґером. Це частина партії з 16 одиниць техніки вартістю 2,3 мільйони євро, придбаних у межах Українсько-Німецького енергетичного партнерства завдяки кампанії GIZ.

Про це повідомляє MMR посилаючись на Міністерство енергетики України

Частина техніки вже працює в Харківській, Миколаївській та Тернопільській областях. Решта автівок буде доставлена до Запорізької, Черкаської областей, а також додаткові одиниці надійдуть до Харківщини та Миколаївщини.

Світлана Гринчук наголосила на важливості підтримки Німеччини, найбільшого донора Фонду підтримки енергетики України. Внесок Німеччини до фонду становить понад 275 мільйонів євро. Вантажівки, надані в межах Українсько-Німецького енергетичного партнерства, допоможуть швидко виконувати ремонти та підвищити надійність електропостачання.

Мартін Єґер підкреслив, що підтримка Німеччини є щирою та потужною. З початку війни уряд Німеччини закупив та доставив енергетичні товари на суму понад 12 мільйонів євро, включаючи ремонтні вантажівки. Німецькі трансформатори, генератори та сонячні панелі забезпечують електроенергією понад 550 000 людей в Україні.