Власниці Ford Expedition компанія повинна виплатити 57 мільйонів доларів: що трапилося

Компанію Ford зобов’язали виплатити 57 мільйонів доларів Лорелль Томпсон, яка отримала перелом ноги після того, як її Ford Expedition 1998 року переїхав її ногу. Суд визнав Ford винним у заподіянні тілесних ушкоджень через дефектний механізм перемикання передач.

Інцидент стався 27 грудня 2016 року, коли Томпсон врізалася в поштову скриньку та вийшла з машини, щоб оглянути пошкодження. Під час огляду вона послизнулася, впала, і її ліва нога опинилася позаду переднього колеса. Автомобіль несподівано включив задню передачу і переїхав її ногу, спричинивши перелом великогомілкової та малогомілкової кісток.

Позов стверджував, що механізм перемикання передач був несправним і Ford знав про цю проблему з 1980-х років. Ford заперечував претензії, заявляючи, що травма сталася через недбалість Томпсон, яка вийшла з машини під час її руху заднім ходом.

Позов був поданий у грудні 2018 року, але спочатку відхилений судом штату Колорадо у 2019 році. Після клопотання про перегляд справи, її перенесли до штату Мічиган, а згодом повернули до Колорадо у 2022 році. Судовий процес розпочався 8 квітня 2024 року.

Суддя Маріца Домінгес Брасвелл присудила Томпсон 56,575 мільйона доларів, з яких 45 мільйонів були штрафними збитками. Ford планує подати апеляцію, зазначивши, що не вважає вердикт підкріпленим доказами.

Джерело tsn.ua