Nissan закрив один із найновіших заводів компанії: названо причину

Новий завод Nissan у Китаї, побудований спільно з Dongfeng, закрився. Японський виробник зупинив конвеєр свого заводу в Чанчжоу, який працював менше чотирьох років. Це було найменше, але водночас найсучасніше з восьми підприємств Nissan у Китаї. Причина закриття – падіння продажів Nissan на китайському ринку через зростаючу конкуренцію місцевих брендів.

Завод у Чанчжоу, відкритий восени 2020 року, випускав кросовери Nissan Qashqai. Його виробнича потужність становила близько 130 тисяч автомобілів на рік, що складало приблизно вісім відсотків від загального обсягу виробництва Nissan у Китаї.

Хоча очікувалося, що завод збільшуватиме темпи виробництва, конкуренція на ринку змусила ціни знижуватися швидше, ніж передбачали аналітики. Це вплинуло на продажі, які падали щороку.

Перші автомобілі Nissan у Китаї зібрали ще у 2000 році. З 2008 по 2018 роки компанія була успішнішою за своїх японських конкурентів Honda і Toyota, виробляючи більше автомобілів.

Однак минулого року продажі Nissan у Китаї знову знизилися, вп’яте поспіль, до 790 тисяч автомобілів, що на 16 відсотків менше, ніж роком раніше.

Джерело nikkei.com