Названо найпопулярніші імпортовані в Україну авто віком до п’яти років

Минулого місяця українці активно купували вживані легкові автомобілі віком до п’яти років, імпортовані з-за кордону. За даними Укравтопрому, таких авто було придбано 5,5 тисяч. Це складає майже 29% від загальної кількості 19,3 тисячі вживаних легкових авто, які пройшли першу реєстрацію в Україні у травні.

Найбільшу частку серед імпортованих легковиків віком до п’яти років займали бензинові автомобілі, на які припало 42% від усіх покупок у цьому сегменті. За ними слідують електромобілі з часткою 37%, дизельні авто – 9%, гібриди – 8% і автомобілі з ГБО – 4%.

Серед вживаних авто віком до п’яти років найбільшим попитом користувалися автомобілі Tesla. Лідерами стали моделі Tesla Model Y, яких було продано 335 одиниць, та Tesla Model 3 з 319 проданими авто. Це підтверджує зростаючу популярність електромобілів в Україні.

До списку найпопулярніших моделей також увійшли Nissan Rogue (193 одиниці) та Mazda CX5 (192 одиниці). Високий попит також мали Hyundai Kona (188 одиниць), Volkswagen Tiguan (162 одиниці) та Volkswagen Golf (140 одиниць).

Замикають десятку лідерів Audi Q5, яких було продано 128 одиниць, Nissan Leaf – 127 одиниць, та Jeep Cherokee з 111 проданими авто.