Suzuki готує недорогий стильний спорткар (Фото)

Після 26-річної відсутності на ринку, Suzuki планує відродити свій компактний спорткар Cappuccino. Цього разу модель буде створена у співпраці з Toyota та Daihatsu. За даними преси, проект знаходиться на початковій стадії розробки.

Як повідомляє портал «Carscoops», новий Cappuccino буде дещо відрізнятися від свого попередника. Оригінальна модель оснащувалася 657-кубовим 3-циліндровим турбомотором, який приводив у рух задні колеса. У сучасній версії під капотом може з’явитися більший 1,3-літровий двигун, який розробить Toyota, а не Suzuki.

Інсайдери стверджують, що цей двигун буде також використовуватися у новому поколінні Toyota Starlet. Він базуватиметься на 1,6-літровому турбомоторі, що встановлюється в GR Yaris та GR Corolla, але його об’єм і потужність будуть зменшені до 1,3 літра та 150 кінських сил.

Новий Cappuccino матиме довжину близько 4 метрів, ширину 1,7 метра і висоту лише 1,2 метра. Відстань між осями становитиме 2,5 метра. Автомобіль залишиться двомісним з м’яким дахом, що дозволить знизити його вагу до приблизно 1100 кг.

Suzuki планує зберегти для нової моделі 6-ступінчасту механічну коробку передач, а також запропонувати 8-діапазонний автомат як альтернативу. Хоча точна дата виходу нового Suzuki Cappuccino на ринок поки не відома, японська преса стверджує, що цей родстер з’явиться не раніше 2027 року.

Джерело