Audi презентувала найпотужніший Q8 в історії марки (Фото)

Компанія Audi продовжує оновлення своєї модельної лінійки, представивши флагманський кросовер Q8 у потужній версії RS Q8. Після рестайлінгу цей автомобіль отримав топову модифікацію performance з потужнішим двигуном, що робить його ще більш привабливим для шанувальників спортивних авто.

Зовнішній вигляд модернізованого кросовера відрізняється новим переднім бампером, переоформленими решітками радіатора з оновленим малюнком та овальними патрубками вихлопної системи. Автомобіль оснащено матричними світлодіодними фарами і OLED-ліхтарями. Версія performance має 23-дюймові легкосплавні диски і сірий кузовний декор замість чорного, характерного для стандартної версії.

У салоні Audi RS Q8 з’явилися яскраві акценти в оформленні – червоні, сині або сірі. Також використано нові матеріали оздоблення та особлива графіка цифрової панелі приладів у версії performance. Це виконання включає світловий індикатор перемикання передач у ручному режимі, який змінює індикацію обертів із зеленого кольору на жовтий, а потім на червоний, вказуючи оптимальний час для перемикання передач.

Audi RS Q8 оснащується 4,0-літровим турбованим V8 двигуном, який видає 600 к.с. і 800 Нм, або 640 к.с. і 850 Нм у версії performance. Це найпотужніший серійний двигун в історії компанії. Агрегат поєднується з 8-ступінчастою коробкою передач Tiptronic, налаштованою для швидшого перемикання передач, повним приводом і механічним міжосьовим диференціалом. Автомобіль також має адаптивну спортивну пневматичну підвіску з опціональною системою придушення кренів кузова.

Ціни на оновлений RS Q8 стартують від 141 900 євро, а версія RS Q8 Performance – від 155 700 євро. Обидві моделі доступні для замовлення з 27 червня цього року, що робить їх привабливим вибором для тих, хто цінує поєднання розкоші та потужності.