BMW може відмовитися від випуску флагманського кросовера XM: відома причина

За інформацією, отриманою виданням Automotive News від анонімного джерела, BMW планує припинити виробництво моделі XM у листопаді 2028 року. Цей флагманський позашляховик підрозділу M з моменту виходу на ринок минулого року викликав неоднозначну реакцію серед автомобільних ентузіастів та критиків.

Модель XM, перший самостійний проект BMW M з часів легендарного M1 1978 року, не виправдала очікувань багатьох шанувальників марки. Критика стосувалася дизайну, маси автомобіля та вибору формату SUV для флагманської моделі підрозділу M.

Попри високий рівень комфорту та оснащення, XM не зміг повністю відповідати спортивному духу суббренду M. Продажі також виявилися нижчими за очікувані: у першому кварталі 2024 року було продано лише 541 екземпляр, що значно поступається показникам інших SUV марки.

Спочатку BMW планувала замінити гібридну версію XM на повністю електричну модель другого покоління, але від цієї ідеї, ймовірно, відмовилися. Висока вартість XM, що починається від 159 000 доларів і досягає майже 200 000 доларів за топову версію Label Red, також могла вплинути на рішення про припинення виробництва.

На даний момент офіційних коментарів від BMW щодо майбутнього моделі XM не надходило.