Suzuki відмовляється від своїх культових моделей Swift, Jimny, Ignis та інших: названо причину

Suzuki планує суттєво скоротити свою британську лінійку автомобілів, щоб відповідати законам Великобританії та Євросоюзу. До кінця року з конфігуратора приберуть чотири моделі: Swift Sport, Jimny LCV, Ignis та Swace, залишивши лише звичайний Swift, S-Cross, Vitara та Across. Це зменшить кількість доступних до замовлення автомобілів Suzuki майже вдвічі.

Представник Suzuki заявив, що це рішення “звільнить місце для електромобілів” і допоможе бренду конкурувати в умовах, коли основний прибуток генеруватимуть батарейні автомобілі. Проте наразі Suzuki не має “чистих” електрокарів у Європі, а їхні гібриди є перелицьованими моделями Toyota. Suzuki планує почати еру електромобілів у другій половині 2025 року з дебютом глобальних електрокарів і нового покоління Swift в Європі.

Продажі Suzuki можуть підвищитися завдяки серійному електрокросоверу, створеному на основі концепт-кара eVX. Очікується, що новинка матиме двомоторний повний привід, батарею на 60 кіловат-годин і запас ходу до 500 кілометрів за циклом WLTC. Японська марка також планує зосередитися на позашляховиках, хоча актуальний Jimny не відповідає еконормам, а його оновлена гібридна модель поки що лише в проекті.

Джерело carscoops.com