Експерти назвали найнадійніші трирічні автомобілі 2021 року випуску

Американське агентство Consumer Reports провело опитування власників уживаних авто, щоб визначити їх задоволення своїм транспортом. Виявилося, що найбільше надійних моделей випустили азіатські автовиробники: Toyota і Lexus зайняли 16 із 36 позицій у рейтингу. Європейські та американські марки, такі як BMW, Volvo, GMC і Lincoln, отримали по два-три місця. Надійні авто знайшли у кожному сегменті – від спорткарів до пікапів.

Автомобілі 2021 року випуску приваблюють невеликим пробігом і належним технічним обслуговуванням. Орендодавці та власники стежать за регулярним ТО і станом салону, що робить ці машини майже новими, але за зниженою ціною. Найчастіше власники критикують інформаційно-розважальні системи, і навіть лідери рейтингу цього не уникли.

Серед компактних моделей найнадійнішими визнані Honda Civic, Mazda3, Toyota Prius і Corolla. У категорії бізнес-седанів виділили Hyundai Sonata, Toyota Camry і Avalon. Преміум-седани відзначилися такими моделями, як BMW 5-Series, Lexus ES і Acura TLX.

Єдиним спорткаром у списку стала Mazda MX-5.

Найбільший вибір надійних авто серед середньорозмірних кросоверів: Acura RDX, BMW X3, Honda CR-V та HR-V, Toyota RAV4, Volvo XC40, Subaru Crosstrek і Forester, Mazda CX-5, Lexus UX і NX, Hyundai Tucson і Kia Sportage.

У категорії середньорозмірних кросоверів найкращими виявилися Honda Passport і Pilot, Lexus RX, Lincoln Nautilus, Toyota 4Runner, Highlander і Venza, а також GMC Acadia. Серед пікапів виділили Ford Ranger, Honda Ridgeline, Toyota Tacoma і Tundra.