Батареї електромобілів Geely отримають ресурс 1 млн., кілометрів (Фото)

Geely презентувала нову літій-залізо-фосфатну батарею Aegis, яка здатна забезпечити пробіг понад 1 млн кілометрів завдяки ресурсу 3500 циклів зарядки/розрядки. Ці акумулятори мають високу щільність енергії (192 Вт·год на кілограм) і компактні розміри, що дозволяє знизити внутрішній опір і ефективніше використовувати простір у автомобілі. Крім того, вони демонструють високу витривалість при низьких температурах, втрачаючи лише 9,46% ємності при -30°C.

Нові батареї Geely мають значно швидший час зарядки: від 10 до 80% за 17 хвилин, що є майже в півтора рази швидше, ніж у традиційних акумуляторів. Компанія стверджує, що ці елементи мінімально деградують і сприяють скороченню викидів вуглецю на 80 тисяч тонн на рік. Батареї також успішно пройшли стрес-тести, включаючи занурення в морську воду, навантаження, випал вогнем та випробування холодом.

Перший автомобіль, оснащений новими батареями Aegis, з’явиться у дилерів вже в серпні. Ним стане кросовер Galaxy E5, що дозволить пересічним покупцям оцінити переваги нової технології.

Джерело carnewschina.com