Toyota припиняє виробництво культової Supra в базовій версії (Фото)

Toyota вирішила припинити виробництво базової версії Supra з 2.0-літровим двигуном. На північноамериканському ринку залишаться лише дві версії моделі: 3.0 та 3.0 Premium. Чотирициліндровий двигун потужністю 260 кінських сил використовували три роки, але тепер спорткар буде доступний тільки з шестициліндровим двигуном. Покупці можуть обирати між 6-ступінчастою механічною коробкою передач та 8-ступінчастим автоматом.

У 2023 році Toyota продала в Північній Америці 2652 спорткари Supra. Хоча точні дані по двигунах відсутні, більшість покупців, ймовірно, обирали шестициліндрову версію. Різниця в ціні між турбомотором B58 і «турбочетвіркою» B48 була невелика — всього 840 доларів.

Toyota Supra з 3.0-літровим двигуном розвиває 387 кінських сил і 500 Нм обертового моменту. Автоматична коробка передач ZF є швидшою, але механічна коробка надає більше драйверських відчуттів, зокрема завдяки електронній системі припасування обертів колінвалу та посиленому зчепленню. Ціни на Toyota Supra починаються з 57335 доларів, а топ-версія коштує 60495 доларів.

Джерело carscoops.com