У ТЦК пояснили, чи можуть військовозобов’язаного позбавити водійських прав

В Україні військовозобов’язані, які не оновили військово облікові дані, можуть втратити право на керування транспортним засобом. Тимчасове обмеження водійських прав може бути застосоване лише за рішенням суду.

Про це розповів Василь Фризюк, заступник керівника Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), в ефірі “Українського радіо Черкаси”. Він пояснив, що подання до суду відбувається лише після того, як військовозобов’язаний не виконав вимогу ТЦК. Після розгляду подання суд може тимчасово обмежити право на керування транспортним засобом.

Фризюк також зазначив, що таке рішення діє до моменту виконання вимог ТЦК або до закінчення воєнного стану. Рішення суду може бути оскаржене, але підлягає негайному виконанню.

Народний депутат Олександр Федієнко, член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, порадив українцям, як діяти у разі незаконного затримання співробітниками ТЦК та СП. Він рекомендує фіксувати будь-які незаконні дії, викликати оперативно-слідчу групу, одразу телефонувати адвокату та документувати подію.

Затримання громадян працівниками ТЦК та СП на вулицях і примусове доставлення їх до установ є незаконними, і такі дії повинні бути негайно оскаржені та зафіксовані.

Джерело enovosty.com