Koenigsegg Jesko встановив новий абсолютний рекорд (Фото)

Автовиробник Koenigsegg встановив новий рекорд з моделлю Jesko, розганяючись з 0 до 400 км/год і назад до 0 за 27,83 секунди. Цей результат на 0,98 секунди кращий за попередній рекорд, встановлений моделлю Koenigsegg Regera у 2023 році. Jesko Absolut також побила рекорд, досягнувши того ж розгону за 28,27 секунди, що швидше на 1,33 секунди, ніж Regera. Швидкість до 400 км/год Jesko досягла за 18,82 секунди. Всі ці досягнення зафіксував тестовий водій Маркус Лунд на аеродромі в Оребро, Швеція.

Jesko є одним із найпотужніших суперкарів у світі, з 5,0-літровим двотурбованим V8, що розвиває 1600 кінських сил на паливі E85. Передача потужності здійснюється на задні колеса через дев’ятиступінчасту трансмісію Light Speed ​​Transmission (LST). Автомобіль, використаний для встановлення рекордів, був майже немодифікований, окрім рол-кейджа та сидіння водія, запозичених у Koenigsegg One:1.

Jesko Absolut, оптимізований для максимальної швидкості, відмовився від великих аеродинамічних елементів. Засновник компанії Крістіан фон Коенігсегг вважає, що ця модель здатна досягти швидкості до 530 км/год за наявності достатнього простору.

Джерело motor1.com