В Україні чоловіка позбавили права керування автомобілем на 56 років: деталі порушення

Чоловік, якого неодноразово позбавляли прав за керування автомобілем у стані сп’яніння та систематичне невиконання рішень судів, врешті був позбавлений прав на 56 років. Рішення було ухвалено суддею Гощанського районного суду Рівненської області Петром Тишкуном 11 червня 2024 року у справі № 557/662/24.

За протоколом від 15 квітня 2024 року, чоловік керував автомобілем «Ford Escort» з явними ознаками наркотичного сп’яніння та відмовився пройти медичний огляд. Він вже двічі протягом року піддавався адміністративному стягненню за ст. 130 КУпАП і продовжував керувати автомобілем, не маючи прав.

Суд врахував, що чоловік систематично порушував закон, демонструючи стійку схильність до правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху. Було вирішено призначити адміністративне стягнення у вигляді 15 діб арешту та позбавлення права керування транспортними засобами на 10 років.

Суд також приєднав невідбуті частини попередніх стягнень, накладених іншими судами. Враховуючи ці обставини, загальний строк позбавлення прав склав 56 років, 6 місяців і 14 днів.

Постанова суду про адміністративний арешт виконується негайно, однак ЄСПЛ та КСУ встановили, що для недопущення порушення прав особи, таке рішення не повинно виконуватися негайно, щоб дати можливість апеляційного оскарження.

Таким чином, суд вирішив звернути постанову до виконання після закінчення строків на апеляційне оскарження, а у разі апеляції — після відповідного рішення апеляційного суду.

Джерело sud.ua