Ford готує бюджетний компактний електромобіль

Ford планує випустити недорогий компактний електромобіль за 30 тисяч доларів у 2027 році, оголосив генеральний директор Джим Фарлі. Він зазначив, що клієнтам доведеться знову звикати до маленьких машин, оскільки низька ціна означатиме компактність. За прогнозами компанії, новинка почне приносити прибуток через два з половиною роки після дебюту, що критично для Ford, оскільки зараз електромобільний підрозділ збитковий.

Фарлі підкреслив, що Ford має терміново почати виробляти прибуткові електрокари протягом наступних п’яти років, щоб конкурувати з китайськими виробниками, які зміцнюють свої позиції на світовому ринку. Зараз Ford втрачає по сто тисяч доларів на кожному проданому електромобілі, що більше за їх вартість, і електропідрозділ нещодавно показав значні збитки.

Через зниження інтересу до електромобілів Mustang Mach-E, F-150 Lightning та E-Transit, Ford переглядає свою стратегію, зменшуючи обсяги виробництва та знижуючи ціни. Компанія також призупинила розробку великого трирядного електрокросовера, запланованого на 2025 рік, і зосереджується на менших моделях, скорочуючи витрати на електрокари для стимулювання попиту.

Джерело cnbc