Toyota готує революцію в автомобільній галузі

Toyota готується представити нові передові технології автономного водіння та нову LFP-батарею. Компанія активно працює над технологіями допомоги водієві і планує випустити автомобіль із системами автономного водіння у Китаї вже наступного року. Спільно з Guangzhou Automobile Group (GAC-Toyota), японський автовиробник створює автомобіль з технологією, аналогічною до Full Self-Driving від Tesla.

Першою моделлю з новою технологією стане позашляховик Bozhi 3X. Цей автомобіль зможе рухатися автомагістралями без втручання водія, а також справлятися з багатьма міськими ситуаціями. Крім того, Bozhi 3X буде здатний самостійно паркуватися.

Програмне забезпечення для цієї технології розробляє стартап Momenta Global, який співпрацює з кількома автовиробниками, включаючи Mercedes. GAC-Toyota також використовує операційну систему, розроблену Huawei, для своїх автомобілів, плануючи комерційний запуск на 2025 рік.

На конференції в Гуанчжоу, де обговорювалися інновації, Toyota анонсувала нову батарею на основі літій-залізо-фосфату (LFP). Ця батарея буде готова до 2026 або 2027 року і знизить виробничі витрати на електромобілі приблизно на 40%.

Нові технології допоможуть Toyota не лише наздогнати лідерів у виробництві електромобілів, але й значно зменшити витрати на виробництво, що дозволить компанії ефективніше конкурувати на ринку.

Джерело autoblog