Volkswagen відбере у топ-менеджерів корпоративні автомобілі Porsche

Volkswagen позбавив топ-менеджерів службових автомобілів Porsche в рамках оптимізації витрат. Прес-секретар концерну підтвердила, що близько 200 співробітників більше не матимуть доступу до автомобілів Porsche, за винятком топ-менеджерів Porsche та членів правління Volkswagen AG, таких як бос Volkswagen Олівер Блюм. Це нововведення дозволить щороку заощаджувати мільйони доларів.

Менеджери Volkswagen часто повертали службові автомобілі в старому та зношеному стані, що більше не є допустимим для компанії. В кінці 2023 року було узгоджено програму скорочення витрат на мільярд доларів, включаючи урізання витрат на персонал. Деякі співробітники не погодилися з цим рішенням і подали позови до трудового суду Брауншвейга, оскаржуючи погіршення умов контракту та скорочення бонусів.

Керівники, яких позбавили службових Porsche, можуть придбати автомобілі преміум-класу самостійно, зазначив член ради директорів Volkswagen. Компанія не відмовляється повністю від видачі службових машин, але тепер замість Porsche будуть надані Audi або Volkswagen.

Джерело bild.de