Suzuki випустив прощальну версію культового Jimny (Фото)

Скоро можна буде попрощатися із Suzuki Jimny. Цей маленький позашляховик японської марки залишить ринок найближчими місяцями і зникне з каталогів до 2025 року. Наприкінці минулого року стало відомо, що Suzuki вирішила зняти з виробництва три моделі, щоб зосередитися на електромобілях.

Останнє покоління Jimny було запущено на європейському ринку у 2018 році і обіцяло стати дуже цікавим. Проте, Suzuki не врахували строгі європейські норми викидів, через що модель була приречена або на дострокове зняття з виробництва, або на перетворення на комерційний автомобіль із видаленням двох задніх сидінь. Так з’явився Suzuki Jimny Pro з решіткою, що відокремлює салон від вантажного відсіку, але версія із задніми сидіннями все ще доступна в деяких східноєвропейських країнах.

З новими вимогами до систем безпеки обидві версії Jimny незабаром припинять своє існування. Перед цим Suzuki випустила спеціальну прощальну версію Suzuki Jimny Horizon. Цей позашляховик пропонується у яскравому сірому металіку “Medium Grey” з чорною смугою вздовж боковин, назвою моделі на дверях та капоті, а також логотипом марки на передній частині та кришці запасного колеса. Передній бампер та бічні пороги пофарбовані у сріблястий колір.

Jimny Horizon оснащений тим же 1,5-літровим бензиновим двигуном потужністю 102 к.с. та п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. Повний привід включається автоматично, коли потрібне додаткове зчеплення, у звичайних умовах автомобіль працює із заднім приводом. Всього випущено 900 примірників цієї версії, які спочатку надійдуть у продаж у Німеччині за ціною 32 340 євро.

Джерело carscoops.com