Названо 7 позашляховиків, які не варто купувати

Позашляховики завжди були популярні серед автомобілістів через свою потужність, простір і здатність долати складні дорожні умови. Однак, не всі вони однаково гарні.

Існують моделі, які, попри свою привабливість і розрекламованість, мають суттєві недоліки, що роблять їх невдалим вибором для споживачів. Про 7 таких моделей розповів GO Banking Rates.

Land Rover Range Rover. Якщо ви купуєте дорогий та стильний автомобіль, ви, ймовірно, очікуєте, що він буде надійним та довговічним. Однак, вибираючи Land Rover Range Rover, ви, швидше за все, будете змушені витрачати великі суми на його ремонт та підтримання в ідеальному стані. Власники часто скаржаться на передчасний знос гальм, витік води через лобове скло, непотрібне вмикання лампи підвіски та несправність гальмівної системи.

Chevrolet Blazer. Купуючи позашляховик, важливо переконатися, що він не лише надійний, а й безпечний. Відсутність достатньої кількості систем безпеки може призвести до травм, витрат на лікування та навіть смерті. На жаль, Chevrolet Blazer є одним із найнебезпечніших позашляховиків, тому експерти не радять потрапляти на цьому автомобілі в аварії.

Jeep Grand Cherokee. Позашляховики часто купують люди, які багато подорожують або мають велику родину. Такий автомобіль повинен забезпечувати найкращу надійність. Проте Jeep не може гарантувати надійну їзду на моделях, як-от Grand Cherokee або Renegade. Хоча цей транспортний засіб популярний, він часто стикається з проблемами, що призводять до дорогого ремонту. Також він має високий рівень смертності серед водіїв у ДТП.

BMW X5. BMW X5 – це ще один позашляховик високого класу, який з часом може вас розорити. Автомобіль має складну електроніку, яка часто виходить з ладу та потребує дорогого ремонту. Крім того, через статус розкішного автомобіля витрати на технічне обслуговування X5 надто високі.

Ford Explorer. Explorer не варто купувати, якщо у вас обмежений бюджет і потрібен надійний автомобіль. Він має проблеми з трансмісією та надійністю двигуна. Нові моделі 2022 року взагалі відкликають через погані паливні системи, силові агрегати, систему запобігання задньому ходу, стоянкові гальма та електричні системи.

Dodge Journey. Dodge Journey – ще один позашляховик, який швидко знецінюється та має механічні проблеми. Багато моделей з 2009 по 2018 роки мають проблеми з перегрівом двигуна. На жаль, подібні проблеми трапляються навіть у автомобілів із невеликим пробігом.

Mercedes-Benz SUVs. Позашляховики створювалися для активного відпочинку, бездоріжжя, кемпінгу тощо, тому такі розкішні моделі, як Mercedes-Benz SUVs, часто не виправдовують свою високу ціну. Крім того, вони потребують ремонту частіше, ніж їхні дешевші аналоги. Для обслуговування цих автомобілів вам знадобляться фірмові запчастини, інструменти та рідини, які коштують значно дорожче за ринкову вартість подібних матеріалів.