Японія передала Україні машини розмінування Nikken (Фото)

Японія передала українським рятувальникам дві додаткові машини механізованого розмінування Nikken. Державна служба з надзвичайних ситуацій України повідомила, що ці машини вирушать до Запорізької та Донецької областей для виконання необхідних завдань.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко висловив вдячність уряду та посольству Японії, а також агенції міжнародного співробітництва JICA за надану допомогу та спільну стійкість у такі тяжкі для країни часи. Він також зазначив, що підтримка Японії є надзвичайно важливою.

Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі висловив захоплення роботою українських піротехніків та саперів, які невтомно працюють над очищенням української землі від вибухонебезпечних предметів. Він підкреслив важливість їхньої роботи для безпеки країни.

Зараз ДСНС використовує 42 машини механізованого розмінування, з яких третина парку спецмашин буде японського виробництва до кінця року. До кінця цього року Україна отримає від уряду Японії та JICA 14 машин механізованого розмінування, решту 8 — до квітня наступного року.

12 з цих машин вироблені компанією NIKKEN, інші 10 — іншими японськими виробниками. Українські сапери наразі проходять навчання в Японії, а в Україні будується ремонтна база для швидкого обслуговування техніки. Раніше українська делегація відвідала виробництво машин NIKKEN та тренінговий центр для операторів спецтранспорту у префектурі Яманаші.