Захисникам неба на Харківщині передали новенькі пікапи (Фото)

Захисники з Харківської області отримали дев’ять нових пікапів, які надійшли від фонду “Повернись живим” і компанії “Нова пошта”. Загалом Повітряні сили Збройних сил України отримали 50 пікапів, які використовуватимуть для супроводу зенітних ракетних комплексів. По 25 автівок передали повітряним командуванням “Південь” і “Схід”, зокрема дев’ять машин призначені для 164-ї радіотехнічної Слобідської бригади та 302-ї зенітної ракетної Харківської бригади.

Фонд “Повернись живим” зекономив майже 48 мільйонів гривень у рамках проєкту “Запакуй небо — прокачай ППО” і зміг придбати партію пікапів. За словами заступника директора фонду Олега Карпенка, пікапи є найбільш затребуваними серед військових і підвищать мобільність підрозділів, допомагаючи ефективніше знищувати російські ракети та ударні дрони.

Проєкт “Запакуй небо — прокачай ППО” стартував 1 червня 2023 року і за сім місяців зібрав 330 мільйонів гривень. Більшість коштів була спрямована на допомогу повітряному командуванню “Центр”, яке відповідає за захист неба Черкащини, Вінниччини, Житомирщини, Київщини, Чернігівщини, а також частково Сумщини, Полтавщини та Кіровоградщини.

Передані пікапи, цен надійні і витривалі Mitsubishi L200, які поєднують в собі потужність і функціональність для різних завдань. Автомобіль оснащений 2.4-літровим турбодизельним двигуном, який розвиває потужність 154 або 181 к.с. і крутний момент до 430 Нм, L200 доступний з 6-ступінчастою механічною або 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Автомобіль має повний привід з можливістю вибору режимів для різних дорожніх умов, забезпечуючи чудову прохідність.