В Україні збудували потужний зерновоз на шасі Renault Trucks (Фото)

Завод спецтехніки VIVA з Кременчука випустив зерновоз на шасі Renault Trucks сімейства K. Машина з колісною формулою 6х4 оснащена 12,7-літровим турбодизелем потужністю 449 к. с., що працює в парі з автоматичною коробкою передач. Вантажопідйомність самоскида досягає 28 т завдяки посиленим заднім мостам, розрахованим на навантаження до 35 т.

Кузов об’ємом 26 кубометрів виготовлений із надміцної сталі S355 і посилений бічними ребрами жорсткості. Платформу піднімає на кут до 50 градусів гідравліка Hyva, що забезпечує надійність і ефективність розвантаження.

Відкидний задній борт фіксується чотирма автоматичними замками. Він може відкриватися двома способами: знизу вгору або вбік, як двостулкові двері. Це забезпечує зручність у різних ситуаціях розвантаження.

На кормі є відкидний майданчик для доступу до тенту, що робить обслуговування вантажівки ще зручнішим. Для цієї мети на передньому крилі вантажівки розташована широка підніжка, а на даху встановлений зручний поручень, що полегшує доступ до тенту.