Водіїв попередили про додатковий контроль на дорогах України

Згідно зі статистикою Департаменту патрульної поліції, перевищення дозволеної швидкості є причиною понад 41% всіх ДТП в Україні. Через це на дорогах країни збільшується кількість ділянок, де використовують комплекси автофіксації порушень правил дорожнього руху.

Нещодавно на 17 нових ділянках автодоріг України встановили прилади TruCAM для вимірювання швидкості руху. Ці прилади працюють разом з камерами автоматичної фіксації порушень, про що повідомила Патрульна поліція у своєму Telegram-каналі.

TruCam – це лазерний радар вимірювання швидкості, розроблений спеціалістами NASA. Від своїх аналогів він відрізняється високою точністю вимірювань, оскільки використовує лазерний принцип, а не радіолокаційний. Це дозволяє точно фіксувати автомобіль-порушник, уникаючи помилок.

Зараз на дорогах України працюють 160 приладів TruCAM, які контролюють швидкість на 295 ділянках автодоріг. Місця встановлення приладів обирають відповідно до аварійності та концентрації ДТП через перевищення швидкості.

Патрульна поліція внесла зміни до списку ділянок з TruCAM, зокрема, додала 17 нових ділянок, внесла зміни до 3 ділянок, вилучила 1 ділянку та призупинила роботу на 54 ділянках. У прифронтових областях, таких як Донецька, Луганська, Запорізька, Миколаївська, Сумська, Харківська та Херсонська, ці прилади використовуються частково або взагалі не використовуються.

TruCam може фіксувати об’єкти на відстані до 1,2 км в будь-якому напрямку руху. Він працює без підзарядки до 15 годин, роблячи 3 фото за секунду. Завдяки GPS-прив’язці, пристрій фіксує не тільки швидкість, але й точне місце порушення, що робить його ще ефективнішим у порівнянні з радіолокаційними приладами.