Покинутий Ford GT запустили після 15 років простою (Відео)

Протягом двох коротких модельних років компанія Ford випустила лише 4038 автомобілів Ford GT першого покоління. Це було достатньо, щоб закріпити статус американського суперкара з синім значком як справді особливого серед ентузіастів. Через таку низьку кількість виробництва сумно бачити, що не кожен екземпляр мав найкраще життя після виходу з заводу. YouTube-канал VINWiki знайшов покинутий GT, який гнив у гаражі протягом 15 років, потребуючи величезної кількості дезинфікуючих засобів та мила для очищення. Але це ще не всі погані новини.

Попри те, що інтер’єр вкрита пліснявою на більшій частині приладової панелі та сидінь, 5,4-літровий двигун V-8 із наддувом все ще запускається та працює. Проте його робота залишає бажати кращого. Звук вихлопу нерівномірний, задушений і анемічний, і автомобіль, ймовірно, потребує серйозної настройки після тривалого простою.

Мастило та паливо старі, і є велика ймовірність, що свічки запалювання все ще оригінальні. Це лише початок довгого списку потенційних проблем. Факт, що двигун V8 взагалі запускається і працює, є доброю ознакою для його майбутньої реставрації, але він більше не розвиває свою заявлену потужність, і не в змозі піднятися на задню частину евакуатора.

Перший GT створив 550 кінських сил, коли він вперше з’явився у продажу в 2005 році, розганяючись до 60 миль/96 км на годину за трохи більше 3 секунд. Ford поставив шестиступінчасту механічну коробку передач між двигуном і задніми колесами, при цьому купе могло триматися нарівні з Porsche, Ferrari та іншими.

Порятунок цього GT – лише початок його нового життя. Автомобіль повністю оновлять, починаючи з трансмісії, а потім ретельно очищають. Хоча інтер’єр у жахливому стані, його очищення варте того, щоб відродити колишню славу одного з небагатьох GT першого покоління.