Як обрати і забронювати автомобільний номерний знак: інструкція від МВС

МВС України пояснило, як можна вибрати та забронювати автомобільний номерний знак в сервісному центрі або онлайн. Номерні знаки можна вибирати за бажанням, а їх вартість залежить від обраної комбінації цифр і починається від 360 гривень. Вартість платних номерів можна перевірити на сайті Головного сервісного центру МВС.

Процес вибору номерних знаків онлайн простий: вони згруповані за категоріями, і користувач може відсортувати їх за ціною. Після перевірки вартості знаку можна звернутися до найближчого сервісного центру МВС для вибору наявної комбінації або скористатися онлайн сервісом для бронювання номерного знаку.

Для бронювання номерного знаку онлайн необхідно авторизуватися в Кабінеті водія, вибрати послугу «Бронювання номерних знаків», обрати регіон, сервісний центр, тип транспортного засобу та бажану комбінацію цифр, оплатити послугу і забронювати номерний знак.

Заброньований номерний знак потрібно перереєструвати в обраному сервісному центрі МВС протягом 10 днів. Якщо цього не зробити, бронювання автоматично скасовується, а кошти можна повернути, звернувшись до регіонального сервісного центру МВС. Повторне бронювання дозволяється.

Послуга бронювання номерного знаку онлайн коштує 120 гривень без урахування банківської комісії, а вартість зберігання комбінацій становить 10,80 грн за добу. Пересилання номерних знаків між сервісними центрами МВС не здійснюється.