Названо 10 найкращих електрокарів 2024 року

Експерти британського порталу AutoCar склали список найкращих електромобілів 2024 року, відзначивши їхні переваги та недоліки. Ці автомобілі продемонстрували значний прогрес у дальності поїздки, швидкості зарядки та інших важливих характеристиках.

Лідером рейтингу став Cupra Born, перший серійний електрокар від Seat. Він вирізняється відмінною керованістю, плавністю ходу, динамікою та розкішним інтер’єром, а його запас ходу складає 354 км. Однак, авто критикують за недосконалу систему контролю стійкості, інформаційно-розважальну систему та високу ціну.

Друге місце посів Hyundai Ioniq 5 N, потужний електричний кросовер із двома моторами і 641 к.с. Він відзначається чудовою керованістю та динамікою, але його великі розміри та вага, а також обмежений запас ходу є недоліками.

Третє місце зайняв Volkswagen ID 7, перший електричний седан німецького бренду, який також пропонується в кузові універсал. Його хвалять за керованість, практичний салон та великий багажник, але інформаційно-розважальна система та спрощений інтер’єр все ще потребують удосконалення.

На четвертому місці Porsche Taycan, який вразив маневреністю та передовою 800-вольтовою архітектурою. Водночас, висока ціна і невеликий простір на задніх сидіннях викликають критику.

Розкішний Rolls-Royce Spectre зайняв п’яте місце. Його відзначили за плавність ходу та чудову шумоізоляцію, однак високий цінник і обмежений запас ходу можуть розчарувати потенційних покупців.

Кращі електромобілі 2024 року
Cupra Born;
Hyundai Ioniq 5 N;
Volkswagen ID 7;
Porsche Taycan;
Rolls-Royce Spectre;
Tesla Model 3;
Mercedes-Benz EQS;
Mercedes-Benz EQS SUV;
MG 4 EV;
Фольксваген ID Buzz.