Pagani представить останній екземпляр суперкара Zonda (Фото)

16 серпня 2024 року на щорічному заході The Quail, що проходить у рамках Автомобільного тижня в Монтереї, Каліфорнія, відбудеться перший публічний показ унікального суперкара Pagani Zonda. Цей екземпляр, названий Arrivederci, стане фінальним, 140-м автомобілем моделі.

Власник автомобіля, американський інвестор і колекціонер Кріс Сінгх, підтвердив цю інформацію. Він розповів, що чекав на свою Zonda Arrivederci цілих 12 років. Формально виробництво основної серії Pagani Zonda завершилося у 2011 році, але штучні проекти продовжували випускатися ще багато років.

Прощальний родстер Zonda Arrivederci буде особливим завдяки унікальному дизайну та спеціально створеному антикрилу в стилі Zonda JC. Крім того, автомобіль отримає на замовлення виготовлені колісні диски, дизайн яких частково повторює колеса від Huayra BC.

Хоча офіційної інформації про двигун немає, ймовірно, Zonda Arrivederci зберегла 7,3-літровий атмосферний V12 від Mercedes-AMG, який видає 760 к.с. та 780 Нм крутного моменту, як у моделей 760 серії.

Ця подія стане завершенням історії Pagani Zonda, яка залишається однією з найвідоміших і найпопулярніших суперкарів у світі.