Культову Ferrari продали за неймовірні 17 мільйонів доларів (Фото)

На аукціоні в Монтереї за 17,055 мільйонів доларів продали культовий Ferrari 250 GT California Spider. Цей автомобіль, один із трьох моделей із конкурентним двигуном V12, вперше був представлений на Женевському автосалоні в 1960 році. Він має унікальні особливості, включаючи закриті фари, заводський жорсткий дах, та червону книгу Ferrari Classiche, що підтверджує наявність оригінальних компонентів.

Ferrari 250 GT SWB California Spider відомий своєю історичною значимістю та успіхом у перегонах. Він став результатом ідеї створити автомобіль для гонок із відкритим верхом, який згодом випустили в обмеженій кількості. Проданий екземпляр, шасі №1795 GT, був першим у цій серії та служив демонстраційним автомобілем на Женевському автосалоні.

Після свого дебюту автомобіль брав участь у відомих перегонах, включаючи Нюрбургринг, перш ніж потрапити до кількох власників. В 2008 році він опинився в колекції останнього продавця. Його значущість та рідкість роблять цей Ferrari 250 GT California Spider одним із найбільш цінних автомобілів в історії бренду.