Від початку 2024 року в Україні зареєстрували понад 50 елітних авто загальною вартістю 12 млн доларів

Фото: focus.ua

Рівень першої реєстрації елітних автомобілів у 2024 році навіть вищий, ніж у відповідні періоди довоєнного 2021 року. Так, у другому кварталі 2024 року на облік у сервісних центрах МВС поставлено три десятки таких автомобілів, а з початку року – пів сотні. Про це повідомляє Економічна правда.

Серед них найбільше, сім автівок, – це Maserati Ghibli (орієнтовна вартість 215 тисяч доларів). На другому місці з п’ятьма автомобілями Bentley Continental GT (220 тисячі доларів).

Найдорожчими серед усіх стали Rolls-Royce Spectre 2024 року випуску (440 тисяч доларів). Одразу три такі машини, які є першими повністю електричними машинами від Rolls-Royce, отримали київську реєстрацію.

Цей автопарк, за підрахунками журналістів, лише цьогоріч міг коштувати 12 мільйонів доларів, а з лютого 2022 року – 39 мільйонів доларів.

Середній вік зареєстрованих в останні два роки суперкарів становить три роки (у масовому бюджетному сегменті – десять років).

Нагадаємо, власники легкових автомобілів, вартість яких перевищує 2 662 500 грн, а з дати їх випуску минуло не більше 5 років, зобов’язані сплатити транспортний податок. Наразі його розмір становить 25 тисяч грн на рік.