Пішов із життя творець культових моделей Mercedes-Benz (Фото)

Фото: motor1.com

У віці 91 року пішов із життя легендарний дизайнер Mercedes-Benz Бруно Сакко. За 41 рік роботи в компанії він кардинально змінив візуальний стиль бренду, створивши образ, що став символом якості та надійності. Сакко почав свою кар’єру в Mercedes у 1958 році, де спочатку працював над концепт-карами, а пізніше став керівником відділу дизайну, розробляючи такі знакові моделі, як Mercedes 600 (W100), 230 SL “Пагода” та концепт C 111.

Сакко досяг вершини своєї кар’єри у 1975 році, очоливши відділ стайлінгу. Під його керівництвом були створені такі культові моделі, як W123 T-Modell, S-Class (W126) та купе C126. Його внесок дозволив Mercedes привабити нове покоління клієнтів завдяки популярним серіям W201 (C-Class) та M-Class. Пізніші проекти, такі як W220 S-Class та C215 CL-Class, закріпили репутацію бренду як символа надійності.

Навіть після виходу на пенсію Бруно Сакко залишався вірним Mercedes, вважаючи компанію своїм життям. Його спадщина назавжди залишиться частиною історії автомобільного дизайну та важливим елементом успіху марки Mercedes-Benz.