Неймовірно рідкісний Ford Mustang Boss 429 знайшли через 50 років простою (Відео)

Фото: Youtube / Jerry Heasley

Mustang Boss 429 — один із найрідкісніших і найвідоміших маслкарів, який вважається однією з найцінніших моделей для колекціонерів. Створений для омологації NASCAR, цей автомобіль випускався в обмеженій кількості. Понад 50 років після свого випуску один із таких Mustang Boss 429 1969 року був знайдений у гаражі, де перебував протягом п’яти десятиліть.

Відео на YouTube, зняте Джеррі Хізлі, зафіксувало відкриття цього класичного Ford Mustang. Машина, яка пережила пожежу в будинку, вперше за 50 років отримала належний догляд. Власник на ім’я Дейл зробив деякі модифікації і брав участь у кількох перегонах, перш ніж назавжди припаркувати автомобіль.

Особливість цього Mustang розкрилася завдяки квитанції з Winternationals, яка засвідчила його чвертьмильний заїзд із результатом 11,4 секунди на швидкості 116 миль/год. Це вказувало на те, що авто було спеціально підготовлено для перегонів і мало зв’язок із гоночними програмами Ford.

Автомобіль також був змінений зовні, щоб виглядати як модель 1970 року, що дозволило йому брати участь у престижних перегонах Winternationals. Після тривалого забуття, завдяки Хізлі, цей легендарний Mustang знову отримує увагу та шанс на нове життя.