У вересні українці придбали майже 94 тисячі вживаних легкових автомобілів

Фото: hearstapps.com

Протягом вересня 2024 в Україні сумарно зафіксовано 93,8 тис. перших реєстрацій та угод купівлі-продажу всередині країни, укладених щодо вживаних легкових автомобілів. Це майже на 14% менше, ніж за аналогічний місяць минулого 2023 року, та на понад 20% менше, ніж було у серпні поточного року. Про це свідчать дані Інституту досліджень авторинку.

Переважали угоди купівлі-продажу на внутрішньому ринку: 82,7% легковиків з пробігом було придбано всередині країни. У кількісному вираженні це 77,6 тис. Частка імпорту авто з пробігом із-за кордону склала 17,3%, або 16,2 тисячі.

Експерти зазначають, що внутрішній ринок нерозривно зв’язаний з сегментом імпорту: більше «пригону» — активніші торги на «вторинці». І навпаки — чим менше новоприбулих із-за кордону легковиків, тим менша кількість угод купівлі-продажу всередині країни.

Найбільше реєстраційних операцій на внутрішньому ринку традиційно відбулося у Київській області (16,3 тис.) та місті Києві (10 тис.). Також у топ-3 за перепродажами Дніпропетровська область з підсумком 5,6 тис. угод купівлі-продажу.

Привезених із-за кордону вживаних легкових автівок у вересні 2024 року на першу реєстрацію було подано 16,2 тисячі.