Названо найбільш живучі та найбільш проблемні марки автомобілів

Фото: lexus.eu

Надійність є одним із ключових факторів при виборі автомобіля. Consumer Reports провело дослідження надійності понад 330 тисяч автомобілів, в якому взяли участь власники транспортних засобів, придбаних з 2000 по 2023 рік. Учасників опитування попросили поділитися інформацією про всі поломки їхніх автомобілів.

За результатами дослідження, найбільш надійними виявилися азіатські бренди, які зайняли більшість позицій у топ-10. Лідером рейтингу став Lexus з 79 балами, за ним слідують Toyota (76 балів) та Mini (71 бал).

До топ-5 найнадійніших марок також увійшли Acura (70 балів) та Honda (70 балів). Серед інших брендів, які показали високу надійність, – Subaru, Mazda, Porsche, BMW та Kia.

Що стосується менш надійних марок, то тут лідером антирейтингу став Chrysler з 18 балами. Також до цього списку увійшли Mercedes (23 бали), Rivian (24 бали), Volkswagen та Jeep, які отримали по 26 балів.

Таким чином, дослідження показало чіткий розподіл між надійними брендами, переважно з Азії, та тими, які мають більше проблем із надійністю.