Знайшли культову Lamborghini Miura, яку покинули на 50 років в сараї

Фото: youtube / Tavarish

Історії про знахідки старих автомобілів завжди викликають інтерес, особливо коли мова йде про легендарний Lamborghini Miura. Блогер Таваріш у своєму останньому відео на YouTube показав відвідини звалища класичних автомобілів, де знайшов саме таку модель. Це місце колись займалося транспортуванням рідкісних європейських спортивних автомобілів.

Таваріш відомий своїм каналом, де він відновлює пошкоджені суперкари. Впродовж років він зібрав чотири Lamborghini, але пошук Miura завжди був його мрією. Як тільки з’явилася можливість придбати таку машину, він негайно вирушив до Лос-Анджелеса.

На звалищі було чимало старих європейських класичних авто, включаючи Porsche та Mercedes-Benz, більшість з яких у занедбаному стані. Однак справжньою знахідкою для Таваріша стала Lamborghini Miura 1968 року, що простояла в сараї майже півстоліття.

Автомобіль, пофарбований у яскраво-зелений колір, зберіг більшість оригінальних деталей, включаючи двигун та трансмісію, хоч і постраждав від часу – кузов пошкоджений, а на рамі з’явилась іржа. Проте авто залишається ідеальним кандидатом для реставрації.

Таваріш планує взяти участь в аукціоні RM Sotheby’s 24 жовтня, де Miura оцінюється в 500-700 тисяч доларів. Він очікує, що повна реставрація може коштувати до мільйона доларів, але впевнений, що результат буде того вартий.