Стало відомо, скільки авто вже продали через Дію

Фото: apostrophe.ua

Фахівці Інституту досліджень авторинку на основі відкритих даних ГСЦ МВС вивчили статистику використання послуги з продажу авто в Дії, замовлення нових номерних знаків впродовж вересня 2024 року й поділилися результатами цього дослідження.

Наразі за допомогою Дії можна переоформити легковий автомобіль, мотоцикл або мопед. За умови що це перший (і єдиний) продаж котрогось зі згаданих ТЗ у році, бо в іншому разі виникає обов’язок сплати податку з цієї операції, який не поки адмініструється в Дії, тому при другому та наступному продажах слід звертатися в ТСЦ МВС. Ці три категорії включені надалі у всі числові дані.

«Протягом вересня щодо зазначених типів ТЗ загалом було укладено 79,8 тис. угод купівлі-продажу. Включно з тими, що оформлені у Дії», – йдеться у повідомленні.

Дистанційною послугою скористалися 12,4 тис. разів, що складає 15,5% від сумарної кількості усіх угод купівлі-продажу, укладених у вересні 2024 року.

«Найчастіше в Дії переоформлювали легкові автомобілі — 94%. Мотоцикли отримали частку 5,7%, найменше дистанційно укладених угод купівлі-продажу було щодо мопедів, лише 0,3%», – підсумували експерти.