За небезпечне водіння водіїв хочуть робити пішоходами

З ініціативою позбавляти водійських прав терміном на півроку за небезпечне водіння виступили в парламенті Татарстану. Санкцію хочуть ввести в додаток або в місце існуючого штрафу, пише autonews.com.ua.

«Людина на машині може зробити більше шкоди, ніж постріл з рушниці, – заявив він.- Ну що таке 5 тис. руб.? Для багатьох це не смертельно. Молодь золота, успішні бізнесмени можуть собі дозволити ці правопорушення»- цитує «Комерсант» прем’єр-міністра Татарстану Рустама Мінніханова.

У червні цього року в ПДР Татарстану був внесений термін «небезпечне водіння». Воно виражається «в неодноразовому здійсненні одного або вчиненні кількох наступних один за одним дій, які полягають у невиконанні при перестроюванні вимоги дати дорогу транспортному засобу, який користується переважним правом руху, перестроювання при інтенсивному русі, коли всі смуги руху зайняті, крім випадків повороту наліво або направо, розвороту, зупинки або об’їзду перешкоди, недотриманні безпечної дистанції до рухається попереду транспортного засобу, недотриманні бокового інтервалу, різкому гальмуванні, якщо таке гальмування не вимагається для запобігання дорожньо-транспортної пригоди, перешкоджанні обгону, якщо зазначені дії спричинили створення водієм в процесі дорожнього руху ситуації, при якій його рух та (або) рух інших учасників дорожнього руху в тому ж напрямку 2 і з тією ж швидкістю створює загрозу загибелі або поранення людей, пошкодження транспортних засобів, споруд, вантажів або заподіяння іншої матеріальної шкоди».


Не пропустіть