Халява закінчилася: Tesla озвучила вартість зарядки своїх автомобілів

Tesla Motors оголосила вартість зарядки автомобілів на станціях мережі Supercharger. Плата буде стягуватися тільки з власників електрокарів, які були куплені після 15 січня цього року. Покупці нових Tesla Model S і Model X отримають разом з автомобілем карту на безкоштовні 400 кіловат-годин енергії, що еквівалентно приблизно одній тисячі миль пробігу (1600 кілометрів). Після цього за користування станціями Supercharger доведеться платити, пише autoconsulting.com.ua.

Передбачено два варіанти оплати, які залежать від штату: за хвилину і за кіловат-годину. У першому випадку ціна буде змінюватися в залежності від потужності використовуваної зарядки – до 60 кіловат (або коли станція ділиться з іншою машиною), а також при перевищенні цього значення, коли використовується надшвидка «заправка».

Ціна варіюється в залежності від штату. Наприклад, в Нью-Мексико при використанні режиму «до 60 кіловат» доведеться заплатити по вісім центів за хвилину, а при більш потужній зарядці – по 16 центів за хвилину. У Каліфорнії, Нью-Йорку, Іллінойсі та Вашингтоні передбачена єдина вартість зарядки – 20, 19, 15 і 11 центів за кіловат-годину відповідно.

Як уточнюють в компанії, при такій системі поїздка з Сан-Франциско в Лос-Анджелес обійдеться в 15 доларів, а з Лос-Анджелеса в Нью-Йорк – в 120 доларів. При цьому раніше «заправитися» на будь-якій станції Supercharger в будь-якій країні можна було безкоштовно.

Всім нинішнім клієнтам компанії платити за користування мережею Supercharger не доведеться. Зараз в світі працюють 734 станції. Вони розташовані в Північній Америці, Європі, Азії і Австралії.

Крім того, зарядити Tesla можна і від побутової електромережі, правда довго і доведеться купувати адаптер. В цьому випадку заправка буде за тарифами електрокомпаніі.


Не пропустіть