Крим “зачистять” від автомобілів з українськими номерами

Полювання на автомобілі з українськими номерами влаштують відзавтра в Севастополі співробітники так званої “Державтоінспекції”. Про це повідомляє портал “Крим.Реалії”.

У ході профілактичного рейду “Номери” ДАІшники будуть виявляти на дорогах машини, водії яких не перереєстрували транспортні засоби відповідно до вимог російського законодавства та їздять з українськими номерами.

Прес-служба “російського МВС у Севастополі” на невдоволення автовласників нагадала, що “замінити реєстраційні документи й державні реєстраційні знаки, видані на транспортні засоби до 18 березня 2014 року відповідно до законодавства України” вони обов’язково повинні були після 1 квітня 2016 року. Тим же, хто не встиг цього зробити або не захотів, озвучили штрафи.

Якщо поліцейські уперше зупиняли кримчанина, котрий їздить на авто з українськими номерами, він мав сплатити від 500 до 800 російських рублів у якості штрафа. При повторному затриманні ця сума для жителя півострова зростає до п’яти тисяч рублів. У тих же, хто вперто не бажає міняти номери на російські, окупанти погрожують забрати водійські права.


Не пропустіть