Найвигідніший для перепродажу автомобільний бренд

У США в черговий раз вибрали автомобільний бренд, який через п’ять років у разі продажу поверне своєму власникові максимальний відсоток від початкової вартості, пише auto.mail.ru.

Премія Best Value Resale Award вручається компанією Kelley Blue Book вже 15-й раз. У відборі беруть участь легкові автомобілі, вантажівки і позашляховики.

Вперше за два роки відбулися зміни в головній номінації премії «Найбільш ліквідний автомобільний бренд». Тримала з 2014 року в цьому сегменті лідерство Subaru поступилася першим місцем Toyota.

Довелося посунутися з п’єдесталу пошани і Lexus. Через п’ять років бренд поступився першим місцем в категорії «Найбільш ліквідний розкішний бренд» марці Porsche.

Решта світові автовиробники поділили між собою місця в останніх 22 категоріях премії, також оцінюють ліквідність транспортного засобу (електричний автомобіль, кросовер, повнорозмірний позашляховик, спортивний автомобіль і т.д). У числі переможців сім моделей від General Motors, чотири моделі Honda, а ось Ford, Jeep і Nissan представлені в номінаціях тільки однією моделлю.

Однак в поточному році автомобілі виявилися менш вигідними з точки зору перепродажу, ніж це було рік тому. В середньому, як відзначають укладачі премії, машини 2017 року повернуть своїм власникам через п’ять років тільки 32.9% вартості, в той час як в 2016 році цей показник дорівнював 34,8%.

Топ-10 найбільш ліквідних автомобілів 2017 роки (% вартості, який можна повернути від початкової ціни, через п’ять років).


Не пропустіть