Як боротись із хамством на дорозі

У нових правилах дорожнього руху хочуть ввести поняття “агресивна їзда”. Поки невідомо, який за це буде штраф. Про це повідомили в МВС.

Ситуації на дорозі, коли автомобіль підрізає інше, раптово гальмує тощо – трапляються кожен день. Через це автомобілісти можуть опинитись в аварійних ситуаціях, винуватцями яких стають нахабні водії.

Але тих, хто навмисно створюють аварійну ситуацію, можна покарати. Їх позбавлять водійських прав до року.

“У нас за чинним законодавством у такій ситуації можна звернутися в поліцію. Потрібно написати заяву, там вказати обставини, хто, де і як створив аварійну ситуацію. Далі це справа адмінпрактики. Вони повинні викликати власника цього авто, з’ясовувати, хто був за кермом, чи є докази, свідки”, – каже Gazeta.ua автомобільний юрист Володимир Караваєв.

Поліцейські повинні відреагувати на заяву, повідомити про своє рішення.

“Якщо заява письмова, то поліцейські повинні письмово на неї відреагувати. І там вони мають аргументувати своє рішення. Якщо поліцейські з якихось-причин відмовляються діяти, треба оскаржувати це у вищого керівництва. Чим більше доказів, тим краще: фото, відео з телефонів, смартфонів, свідки – це допоможе у вирішенні таких ситуацій”, – розповідає автоюрист Богдан Глядик.


Не пропустіть