Авто на іноземних номерах стають учасниками злочинів

Один з керівників Патрульної поліції заявив, що автомобілі на іноземній реєстрації дедалі частіше стають учасниками злочинів, пише autocentre.ua.

Перший заступник начальника департамента Патрульної поліції України Олексій Білошицький на панельній дискусії у медіагрупі «Автоцентр» заявив, що «дуже багато правопорушень і злочинів вчиняється з використанням транспортних засобів на іноземній реєстрації. Це пов`язано з тим, що наразі не існує ефективних методів контролю – щодо часу їх ввезення, вивезення та переміщення. Доки це питання не буде врегульовано нормативно і не буде створено єдиної електронної бази разом з митниками, це є проблема, яка потребує якнайшвидшого врегулювання. Це дуже серйозно впливає на розкриття злочинів».

Більше того, неконтрольоване ввезення автомобілів може сприяти навіть сепаратизму. Про це розповів керівник автомобільного бізнесу «Ви-Ди Груп» Артем Ткаченко.

«Сьогодні ввезення автомобілів на іноземних номерах набуло такого розмаху, що, наприклад, у Львові в таксі вже практично не побачиш автомобіля з українськими номерами. Якщо так далі триватиме, то років через чотири, коли кількість авто з іноземною реєстрацією досягне критичної маси, цей рух може стати навіть причиною сепаратизму в Україні, – говорить Артем Ткаченко. Тому якщо вже ухвалювати закон про легалізацію таких авто, треба їм забезпечити спеціальну реєстрацію з окремими номерами».


Не пропустіть