Посилюється покарання за розмови по телефону за кермом

Уряд Великобританії нагадує, що з 1 березня 2017 року набирає чинності поправка до закону про адміністративну відповідальність, згідно з якою штраф за розмови по мобільному телефону під час керування транспортним засобом збільшуються з 100 фунтів і трьох штрафних балів в права до 200 фунтів стерлінгів і шести штрафних балів. У разі повторного правопорушення протягом двох років водієві загрожує позбавлення прав на місці, пише mk-london.co.uk.

Уточнення до закону свідчать:

– Під телефоном маються на увазі всі види електронних засобів, утримуваних руками;
– Під транспортним засобом маються на увазі не тільки автомобілі, але і мотоцикли і мопеди;
– Правило поширюється на час стояння на перехресті в очікуванні сигналу світлофора, а також стояння і повільного руху в пробках;
– Правило поширюється на автоінструкторів, які супроводжують учнів на сидінні пасажира з дублюючими педалями;
– Полісмен має право зупинити водія, навіть якщо той використовує гарнітуру хендс-фрі, але очевидно відволікається від контролю ситуації на дорозі. Це ж правило поширюється на використання супутникових навігаторів і радіо в машині;
– Дзвонити з мобільного телефону під час руху і вести розмову без зупинки транспортного засобу можна тільки при спілкуванні з екстреними службами 999 або 112 при відсутності можливості зупинитися.

Нагадаємо, що в Україні під час руху водіям заборонено користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці. За порушення цього правила передбачена адміністративна відповідальність – штраф у розмірі 425 грн.


Не пропустіть