У МВС відучать українців купувати і продавати «права» (Відео)

У Міністерстві внутрішніх справ анонсували небувалу реформу сумнівної ефективності. У відомстві планують реформувати систему отримання водійського посвідчення.

«Система поступово буде змінюватися. Для її поліпшення ми будемо залучати експертів, професіоналів і звичайних водії. Акцент при складанні онлайн іспиту буде на безпеки за кермом і знання ПДР. Адже зараз маємо жахливу статистику аварій на дорогах. Тому, щоб хоч якось поліпшити ситуацію, будемо міняти систему отримання водійського посвідчення», – заявив керівник головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

З його слів, нововведення зменшить корупцію і поліпшить роботу працівників сервісних центрів МВС.

«Купити водійські посвідчення відтепер буде складно. Адже співробітниками сервісного центру МВС розроблений 2500 по ПДР, вивчити їх напам’ять неможливо. Адже раніше екзаменатори самі складали іспити замість того, хто хотів отримати водійське посвідчення, за що і брали гроші», – запевняє Криклій.

На сьогодні Головний сервісний центр МВС представив тестову версію екзаменаційних білетів при здачі іспиту для отримання водійського посвідчення. Зараз воно винесено на обговорення і тестування громадськістю.

Основна мета розробників програми – виключити логічні помилки, а також сформувати квитки відповідно до категорій водійських посвідчень. Крім цього, розробники введуть і відео фіксацію іспиту.


Не пропустіть