МВС України розкрило подробиці нових екзаменаційних білетів з ПДР

Головний сервісний центр (ДСЦ) МВС України представив тестову версію електронних екзаменаційних білетів по правилам дорожнього руху, пише auto.mail.ru.

Головна мета нововведень – виключити логічні помилки з існуючих білетів, які провокують майбутніх водіїв на неправильні відповіді, а також зробити так, щоб зміст квитків залежало від категорії водійських посвідчень. Тобто потеніцальних водіїв легковиків не спитають про вантажівки.

На сьогодні поширена практика, коли майбутні водії просто заучують правильні відповіді на екзаменаційні квитки і таким чином успішно здають теоретичний іспит. Але, насправді, ці горе-екзаменовані погано знають Правила дорожнього руху

Владислав Криклій
виконуючий обов’язки директора Головного сервісного центру МВС
Нові квитки розроблялися експертною групою, до якої увійшли представники профільних організацій з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв, а також фахівці громадських організацій профільного напрямку і співробітники Головного сервісного центру МВС.

При цьому незабаром квитків як таких вже не буде. Замість них підготовлена ​​велика кількість питань з Правил дорожнього руху (всього 2 500), які будуть складатися з необхідних 20 питань. Таким чином, ніхто не зможе завчити правильні відповіді на необхідні 20 питань.

Як повідомляє «Автоцентр» з посиланням на авторів нових квитків, в них як і раніше залишаться медичні питання, але також з’являться нові, що стосуються особливостей оформлення дорожньо-транспортної пригоди, європротоколу, юридичний відповідальності водіїв, включаючи штрафи за порушення ПДР.