МАЗ презентував нову унікальну машину для міста (Фото)

Мінський автозавод презентував унікальну каналопромивочна машину МАЗ-4926WМ2, одну з найефективніших в класі, пише autocentre.ua.

Міські комунальні служби тепер зможуть оцінити супер МАЗ – каналопромивочну машину МАЗ-4926W2. Новинка розроблена в партнерстві з компанією Hvidtved Larsen (Данія), яка і поставила спеціальне навісне обладнання. Це унікальна в своєму роді машина, під силу якої очищати каналізаційні колодязі діаметром до одного метра.

МАЗ-4926WМ2 оснащений цистерною ємністю 4 кубометри і потужним насосом, здатним подавати воду під тиском в 160 атмосфер. За одну хвилину подається до 127 л води.

Супер МАЗ для комунальників замінює собою два автомобіля. Виявляється, в цистерні є рухома перегородка з гідроприводом. У міру витрати води вона зміщується до задньої кришки і звільняє місце для закачування відходів з каналізації. Таким чином, не потрібно викликати одну машину для чистки, а іншу для збору стоків.

Пускає в хід обладнання дизельний двигун Cummins (Євро 4). Витрата палива знижена на третину, в порівнянні з аналогічною спецтехнікою. Термін служби МАЗ-4926W2 перевищує 20 років. Машина може працювати при екстремальних температурах: в мороз виручає відмінна теплоізоляція і електропідігрів, а в спеку – ефективна система охолодження. Робота двигуна і насосів контролюється електронікою через шину CAN-Bus.

Супер МАЗ для комунальників Мінський автозавод планує поставляти на експорт, в тому числі і в Україні.